fredag 10 april 2015

Super fiske i Bergen!

"Andreas och Johan kom upp på fredag eftermiddag så vi började med lite middag och försökte planera helgen. yr.no utlovade frisk vind och mycket regn vilket stämde för det mesta, men fredag kväll skulle vara lite lugnare så vi stack ut till platsen där jag tog min havsmus tidigare i veckan.
Det dröjde några timmar men sen kom den första musen upp till Johan och efter ytterligare någon timme tog Andreas också en. Hur lätt som helst :) Andreas fick även en bergskädda.Under lördagen provade vi lite olika ställen men hittade inget kul. På kvällen åkte vi till samma ställe som på fredag, man står ganska mycket i lä där och det är nära hem. Mötte även upp med två norska kompisar som avvek redan efter en timma, vädret var för tufft för dem... Andreas tog en glasvar på 960 ganska tidigt, väldigt cool fisk! Lite senare på kvällen nappade det på hans spö igen och upp kom en småfläckig rödhaj!




Riktigt stor Småfläckig på hela 1300g
Adde men Havsmus på 1750
Söndag hade vi inget speciellt fiske förutom Johan som plockade en mus till precis innan vi skulle åka hem. Jag var en fantastisk guide och överlät drömfiskarna till mina gäster, samtidigt som jag "rensade" bort området på oönskade fiskar (småtorsk, vitling, glysa etc)"

Ha de gött!
/Dominik
Glasvar på 960g är inte helt fel
Johans nya Pb på 1950g

Nu åker båten i !

Jag å Andreas tog en premiär tur med hans båt.
Vi skulle se om de var någon torsk hemma men ike de var bara en massa sill.
Sen på hemvägen så provade vi en topp då kom de upp en simpa på 500gr


Fantastiskt piggvarsfiske Orust!

Fantastiskt piggvarsfiske Orust!
Vi sjösatte vid 10 tiden, åkte ut på ett blankt hav, och förutsättningarna kunde inte vara bättre, vi fick en fisk efter bara en halvtimmes fiske, och det fortsatte nappa ett par fiskar under dagen, det ska nämnas att vi såg en sjukt stor tunga, som inte ville ha våran mask, "den var som ett manslår" och svenskt rekord alla dagar i veckan, den låg i en sandvik på 50cm djup mitt på soliga dan.
Vi fiskade på tills det blev mörkt och resultatet blev 13 piggvarar mellan 1500gr och 3450gr och en tunga, de 9 sista piggvararna vi fick, högg i genomsnitt med 10 min mellanrum, snacka om ett hottspott vi hitta, det var helt sjukt! var överallt, det var nästan för lätt!
2300gr
Piggvar 2800gr

En sjötunga ville nappa när det började skymma på 495gr

Piggvar 3450gr

PNC 2015