fredag 17 juli 2015

Måseskär

Reg på fjärsing 470gram



                                                   Liten sammanfattning på fiskedagen!

Jag Johan å Danne. Lämnade Mollösund hamn vid 5 tiden i morse, efter att ha åkt upp som igår kväll!
Tanken var att vi skulle ut och prova på vraken igen, efter den lyckade turen som jag och Johan gjorde för två veckor sedan. Vi började med makrillen som vi vanlig ordning utanför måsekär, å det fanns det gott om. Vinden på morgonen var inte som utlovad, 7-9sm istället för 3-5 som SMHI visade kvällen innan, och den dröjde sig kvar fram till 11,00 så tiden där imellan ägnade vi åt pillemete, vi fick ett gäng knotar, sandskäddor och en massa fjärsing, varav en var riktigt fin på 470gr till Johan! Nu hade vinden mojnat, så vi begav oss ut till vraken, där möttes vi utav många andra sportfiskare å en ström på 2 knop. Å det var inte speciellt mycket fisk på vrakerna, vi fick några blekor å torskar till slut å en jäkla massa gråsej! Sedan avslutade vi dagen med en massa pigghaj igen! Dem finns överallt !

torsdag 16 juli 2015

Mollesund i morgon

Ja nu e vi på väg till Mollesund .
Vi sover i båten inatt så lägger vi i vid 4 tiden imorgon .
Vi får hoppas på att fisken står på vraken som dom gjorde för en vecka sedan .
Mer bilder kommer imorgon!

fredag 10 juli 2015

Trollingtur Vättern!

Semester är gött:) då kan man sticka iväg på lite spontana turer utan någon vidare planering. Spöna stod färdigtacklade i garaget, efter att ha varit på Vättern för två veckor sedan, då vi hade ett gott resultat på röding, jag å Johan kopplade på farsans Sandström 495, som har blivit lite utav ett trolling ekipage denna vinter/vår. Vi lämnade Kungsbacka vid 8 tiden i onsdags å tog sikte mot Hjo! Väder prognosen hade visat att det skulle vara lugnast på morgonen förmiddagen! Vi kom fram till hamnen vid halv 11 tiden, då tog vi och grillade lite korv innan några timmars sömn i V70. 

Vi blev sedan väckta utav några raggar fiskare Jonas och Anton ifrån Ksk, som körde sin egna väcknings metod varv efter varv runt trolling ekipage med konstant blinkande utav helljus, då var klockan halv 4, alltså hög tid att stiga upp.vi sjösatte våra båtar å tog sikte emot flisen, ett grundområde norr om Hjo, vi fiskade på ett bottendjup mellan 20-35 meter, och hade bästa fisket på riggarna 14-11 meter, det nappade på bra och vi hade ett grymt rödingfiske, även en del öringar var på bettet, Anton fick en riktigt fin på 74 cm, vi fick fisk på lite blandade beten, apex, grizly, strike och ett hemligt vapen som fiskade klart bäst! Men det berättar vi om någon annan gång, men dom hade förkärlek till mycket glitter å rörelse så dogger å flasher var bra! I färg grön/silver. Vi kan summera dagen 19 rödingar å 3 öringar, största röding på 2,9 kg, fin storlek på rödingarna bara en som inte var över måttet på de 19 st. 


Dagens största 2.9kg

Öringen som bet över in strike rainbow. Fiskade på
paravan med 20g bly.
Fin öring till Anton 74 cm
tog på en apex i ytan !

lördag 4 juli 2015

Summering av en lyckad havsfisketur


Vi lämnade hamnen strax efter sju för att göra en blandad satsning på diverse arter kring måseskär. Vi började med att fiska agn i form av makrill som inte va särskilt svårt de va mängder..
Planen var att börja på vraken efter bleka och sej. Redan första driften visade resultat! Blekorna var verkligen på bettet de bleka i nästan varje drift! Största blekan på detta vrak va på 3,3kg följt av ett gäng mellan 1,5-3kg


När de började bli lite trögare så åkte vi till nästa vrak.
Väl där möttes vi av en annan båt som hade haft bra fiske efter torsk på upp till 7kg. 
Då började vi vårat fiske och torsk blev de upp till 5kg


De va inte så mycket bleka på detta vrak men storleken va bättre. Vi fick två st på 3,7 och 4,04kg! 
Där va även hysteriskt med sej inga bjässar kom upp men adde tappade en bra fisk som garanterat va en större sej!


Nu hade vi nästa spenderat hela dagen på vraken de va svårt att slita sig.. 
Vi bestämde oss för att avsluta med lite drift fisk efter knot och de gav resultat nästan direkt med en fin knot på 0,55kg!

Sen så kom dessa pigghajar å ställde till det för oss. Plötsligt verkade de vara haj vart vi än försökte oss på. 
Så de fick sätta punkt för denna dagen. 
Ha en go semester me mye fiske för de ska ja ha!!


Bra bleka fiske

Bra blekafiske! Det drar!!

fredag 3 juli 2015

Fiske vid Måseskär

Idag så kör jag å adde lite fiske kring måseskär så vi får se vad de ger. Vädret ser lovande ut!/ johan

torsdag 2 juli 2015

Öringfiske!

Svettigt öringfiske! 

Jag och Anton stack ut på ett öringfiske i kungsbackafjorden igår kväll. Efter många hopplösa och öringlösa fiskepass var dem äntligen på bettet! En fantastisk vacker kväll och ett spegelblankt hav mötte oss, jag fick två kanon öringar, en på 48cm å 56cm riktigt Goa gung i flugspöt, melodin var en Beige räkimitation 👍


onsdag 1 juli 2015

Abborre fiske

Idag så fick de bli lite kvälls fiske efter abborre i det fina vädret. Som vanligt levererar solsken och högtryck bra borre fiske! Trotts att ja hade 16st mörtar med mej så blev det knappt 2 timmars fiske sedan va dom slut.kvällen resulterade i nio borrar och en gädda. Borre topparna blev 1,26/1,12/1,01 samt två som snuddade på kilot! Så en riktigt go kväll!!/ johan