tisdag 6 oktober 2015

Söndags fiske på sundet



I söndags visade prognosen näst intill obefintlig vind och sol. Så jag och Danne bestämde oss för att dra till sundet för lite blandat fiske. Vi anlände till Helsingborgs norra hamn strax efter kl 7. Efter att ha sjösatt min linder 445a möttes vi av en riktigt tät dimma. De va så att ja satt å tänkte på om man inte haft gps så hade ja inte haft en aning om vilket väderstreck jag körde i då sikten va max 30 meter.
Vi hade bestämt oss för att börja vid m7 för att prova kolja och vitling. De visade sig vara helt nedlusat med sill som satte käppar i hjulet. Efter flertalet drifter kunde vi konstatera att antingen va vi värdelösa eller så va koljan inte hemma! Däremot fanns vitlingen på plats men med blygsam topp på ca 4hg.
Vi drog vidare till disken för lite pillemete. De va inget sensationellt resultat där heller men vi lyckades få spätta,skädda,skrubba och knot. Vi fick ett tiotal knotar alla stöpta i samma form ca 3hg men den där riktiga toppen saknades. Spätta lika så med en topp på 750 g.
Vi bestämde oss för att lägga resten av dagen på vararna. Vi åkte upp till disken och där va ström och vind så samspelta så driften va obefintlig. Så jag fick knuffa på med motorn.Efter att vi fått ett gäng mindre knotar så får vi dubbel hugg! Upp kom en slätvar och en piggvar! Gött äntligen nått vettigt vi lyckas med! Å vi harvade på där en stund och lyckades lura en slät till. Danne hade en bra fisk på med go tyngd som tyvärr steg av. De fick sätta punkt för denna dagen då vi ville traila upp före mörkret och komma hem i hyfsad tid. Fast de sket sig ändå då en olycka hade inträffat och vi satt fast i över en timma men men, de va en lyckad dag ändå!// johan