tisdag 29 december 2015

En två dagars på Vättern



Jag och adde stack iväg till hästholmen för lite trollingfiske då prognoserna såg lovande ut. Vi hade sjösatt vid 8 tiden och efter en liten stunds fiske fick vi trippel hugg av tre tomtar alltid kul att spräcka nollan! dom kan vara på gränsen till ett irritationsmoment när dom hugger som galna!
De är ju trotts allt öring och lax som är målet. 
Dagen va rätt seg överlag lite spridda napp och sammanlagt 6 st rödinga samt en öring fick syna durken.
Väl u hamn måttligt nöjda möttes vi av ett glatt gäng som hade haft grymt fiske. Allt ifrån 2-5 laxar landade per båt! Fan de va söder över vi skulle gått..
De va inget annat att göra än att hyra en stuga och köra en dag till!
"Så nu jävlar ska vi ha lax" så lydde orden på väg ut igen i strålande sol och 5 minus!
Efter en trög start så såg vi ett gäng jagande laxar, spigg som yrde och fina virvlar! Nu nu nu... Nä.
Inget som vi hade intresserade laxarna men rödingarna var inte lika kräsna så dem fick vi med jämna mellanrum.
Nu började dagen lida mot sitt slut och vi gled ut över de djupare delarna på väg mot hamn. jag såg nått som kan liknas vid en säl vältra sig i ytan!
-Jävlar adde såg du den! Samtidig som ena riggspöt bugade djupt och rullen ylade. Lax ingen tvekan om de, efter en riktigt rolig fajt kan vi väga in en tjockis på4,3kg.
Efter två vändor till i samma område så har vi ytterligare en lax på 4,5kg samt en utlekt röding på 3,7kg! Den på sommarn i full kondis hade vart fint!
Nu va vi nöjda och resan var räddad!
Nu va de nästan svart och dags att riva och tänka på refrängen./ johan   

söndag 13 december 2015

Vättern

               Vättern!
Bjöd på lax, öring och röding!

Vi sjösatte vid Hjo och fiskade norr ut i guppig vintersjö! SMHI hade fel igen! Inga 2-5ms utan 4-10 största delen av dagen! Men vad gör det när det nappar! Vi fick en godkänd lax på 63cm en öring på 70cm och 9 rödingar! Två fick följa med hem! Fiskarna ville ha strike, grizzly och tubfluga.