söndag 28 februari 2016

Vättern


Jag och Danne stack upp till Vättern, granvik närmare bestämt för en trolling tur.
Då senaste veckans blogguppdateringar har skvallrat om bra lax fiske där flera team har fiskat fullt.
Men så va inte fallet denna dag då de va väldigt lite bytes fisk på lodet. Inte mer än ett gäng rödingar syntes till och två av dem va huggvilliga.
Vi pratade med ett annat team i hamn och dom hade också bara röding med in.
Dom hörde inget på vhf:en om någon landad lax. Så laxen befann sig helt enkelt på annan ort./johan

Sammanfattning av helgens fiske

Sammanfattning av helgens fiske!! 

Det blev gädda, abborre och öring. 

Lördagen!! Då körde vi ett trollingpass på Vänern vid Mellerud! Vi började dagen med isbrytning ut ur hamnen till ett fantastisk väder!! Dagen var relativt trög men det blev 3 sjövargar! Och en fin öring på 66cm.. 




måndag 15 februari 2016

Vättern!!!

               Vättern!!
Kunde inte hålla mig!! Förra helgens fiske på Vättern gav mersmak, så jag å pappa stack till Hästholmen igår. Mycket båtar på plats, säkert ett 20 tal ekipage! Lite kallare, med ett par minusgrader men betydligt mindre blåst en sist!
Vi fiskade oss söder över igen, men det var trögt, var egentligen bara en liten huggperiod på dan, då vi landade 1 lax å 3 rödingar, alla napp på djupriggarna, mellan 5-12 m! Å sist hade vi nästan alla napp i ytan, det skiftar fort! Pratade med lite folk i hamnen å ingen hade fiskat särskilt framgångsrikt! Det vi fick på va ismo mini och Flasher å grizly! Over and out!


måndag 8 februari 2016

En tur på Vättern !!!

Det blev en tur till Vättern!!!

Väderprognosen såg lovande ut för Vättern 5-8 Sm sydlig vind!! Sol å moln!
Vi lämnade Kungsbacka 05,30 med sikte på Hästholmen. Inte samma hysteri i hamnen som runt jul å nyår då det var en 25 trailer ekipage som skulle sjösätta! Vi fiskar oss söder ut å redan efter en timmes trolling kan vi landa en fin lax! På en strike 9 cm! Gött dem e här!  Vi har två napp till på förmiddagen men dem tar inte riktigt!! Vi får ett gäng rödingar, största på 3,5kg fin röding, vi fortsätter ha otur med att inte få laxarna i båten, Johan bränner en 5-6 kg lax 2 meter innan håven, surt som fasen!!! För att sedan avsluta med en godkänd lax! Innan det var dags för å riva!!! Kul dag, men vi borde haft en 3-4 laxar i båten, med tanke på alla napp!! Skepp å hoj Andreas