fredag 15 augusti 2014

SUMMERING 10 GRADARN

 
10 GRADARN 10-12 JULI
 
 
vi lämnar lindgrens hamn i Kungsbackafjorden torsdag 10 juli för djuphavsfiske på vår svenska västkust. Ett par dagars förberedelser med alla förnördenheter man behöver, har legat bakom oss, så som fiskeprylar, 700 m ankarlina, mat, fixa is bunkra bränsle å kolla så att allt på båten är i tipp topp. Så som alltid så kommer man iväg lite senare än vad man har tänkt, men nu är vi på G vi tar sikte mot Hunnebostrand, där vi har tänkt å möta upp Mange å co i Team Isola, på freddag morgon för gemensamt agnfiske, för att sedan åka fyra team ihop ut till 10 gradarn . efter bara en timmes fiske vid sjömärket skägga är agnet räddat å vi har tillräkligt för helgen. nu dundrar vi ut, bleke å strålande sol gör att vi kan ligga i 23 knop ut och det tar inte mer än 2 timmar:) på vägen ut få jag syn på något ack så ovanligt en klumpfisk i 5-10 kg klassen ligger å vältrar sig på styrbord sida jag stannar upp å roppar på VHF men ingen hör så det blev inga bilder på den tyvär.

Då va vi ute å fisket kunde börja, vi började på lite grundare ca 285 m, första nersläppet å det sög i på hel makrill, efter en bra fight kunde vi landa en långa på 25,5kg vilken fisk, å första fisken är detta verkligen sverige tänker vi, vi som är vana vid fladen torskar utanför våra hemtrakter. agna om å ner igen. nu var det dags för en ny art vilket skulle visa sig vara som kvalster sen. blåkäxan. men första reg var kul!
 

 
                                                    
vi fiskade på det grunda hela dagen å eftermiddagen vilket resulterade i 2 fina blåkäftar, långa till johan på 8 kg å en massa blåkäxa. Det kan sägas att eftermiddagen var betydligt segare än förmiddagen.

Nu började det bli mörkt så det var dags att hitta en lämplig plats för ankring över natten, vi åkte omkring å hörde oss för med dom andra teamen om vart dom skulle ankra, detta var första gången för oss som vi skulle ankra på sådana djup så det var både spännande å svårt, med tanke på avdriften för att hamna rätt. Man kan väll säga att vi hamna lite fel, mer lera än vad vi ville ha. Men klockan var mycket å det var mörkt så vi fick prova där vi låg, ut med spöna i spöhållarna. Sen var det bara till att vänta, vi lagade till en finfin soppa på kvällen med gasolköket som vi hade med, den bestod utav makaroner, tomat, mamma scan köttbullar å redigt med smör, jag vill säga att den var världsklass.

                                                                                      

                                                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar